Oткривена спомен-биста хероју с Кошара потпуковнику Горану Остојићу у Бачком Д. Пољу - www.gazimestan.rs

28. јануар 2023.


OТКРИВЕНА СПОМЕН-БИСТА ХЕРОЈУ С КОШАРА ПОТПУКОВНИКУ ГОРАНУ ОСТОЈИЋУ У БАЧКОМ Д. ПОЉУ


Потпредсједник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић открио је данас у Бачком Добром Пољу спомен-бисту потпуковнику Горану Остојићу, страдалом начелнику штаба 63. падобранске бригаде.

Обраћајући се присутнима, Вучевић је рекао да је част, понос, али и велика одговорност говорити пред „истинским јунацима који су часно испуњавали своју војничку заклетву“ и додао да су „слабе наше ријечи за њихова дјела“, те да је тешко говорити о некоме „ко је био храбар и храбрији од најхрабријих, јунак над јунацима“.

– Наша обавеза јесте да се ово никада не заборави и да немамо опет проток времена од готово 25 година, а да се не сјетимо својих хероја, да то тихо и стидљиво говоримо или да покушају поново да нам избришу сјећање и памћење на оно што смо и ко смо – нагласио је Вучевић.

 

ОДЛАЗАК У ЛЕГЕНДУ

Према његовим ријечима, потпуковник Горан Остојић Остоја био је један од најбољих младих официра у некадашњој Војсци Савезне Републике Југославије, а судбина је учинила да оде у вјечност и легенду „као највећи патриота, див, јунак великог срца, најхрабрији међу најхрабријима“.

– Погинуо је тог проклетог 28. јула 1998. године у рејону Јуничких планина, у близини надалеко чувене, сада и епски опјеване, карауле Кошаре. Погинуо је командујући најбољима међу најбољима, својим војницима чувене и славом овјенчане 63. падобранске бригаде. Погинуо је наш Остоја спречавајући илегално наоружавање шиптарских терориста и њихово убацивање из Албаније на Косово и Метохију.

Нека је вјечна слава свим јунацима, свим јуришницима и свим ослободиоцима у свим ослободилачким ратовима у којима је учествовао наш народ. Нека живи наша једина отаџбина, слободна, суверена и независна Србија – рекао је Вучевић.

 

Преузето са: sarajevonavezi.com
28.01.2023.

Посећено је: 950  пута
Број гласова: 0
Просек: 0,00

Tags:
GORAN OSTOJIC
BACKO POLJE
VOJSKA JUGOSLAVIJE
KOSOVO METOHIJA
SPOMEN BISTA
OFICIR POTPUKOVNIK
DEVEDESETE GODINE
63. PADOBRANSKA
SPECIJALNA BRIGADA
BOJ NA KOSARAMA
28. JUL 1998
NACELNIK STABA
KOSMETSKI VITEZOVI
JUNACI HEROJI


Оцените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ:

Кошaрe симбол хeроизмa - 22 године касније

Прича Петра Мишића, потпоручника Војске Југославије о три БОВ-а на Кошарама

Васкетов јуриш

Апостоли са Кошара

Ода захвалности Предрагу Пеђи Леовцу

Интервју са Сашом Радојевићем: Кошаре су битка која је ујединила Србију

Трибина у Каћу: Кошаре - приче хероја 20.04.2023