Извештај са Космета 14. априла 2018 - www.gazimestan.rs
Вила са Кошара


Ђенерале, ђенерале


Ораховцу башто рајска


Звона звоне невера их слуша


Уснила је дубок санак
Статистика посета
од 07.11.2017.

Данас: 158
Два дана: 768
Недељно: 4351
Месечно: 17209
Годишње: 135976
Укупно: 305869

Највише посета
25.8.2018 2485
НЕ ЗАБОРАВИМО ХЕРОЈЕ!


Милош Ћирковић


Видомир Шалипур Муња


Слађана Станковић


Јунак са Кошара: Душан Костић из Кленка


Љиљана ЖикићНЕ ЗАБОРАВИМО МУЧЕНИКЕ!


Зоран Вујовић Вујке


Данило Милинчић из Самодреже


Ђорђе Мартиновић из Гњилана

22. април 2018.


Извештај са Космета 14. априла 2018


Организација "Србија за младе" средином априла 2018. године одвела је пун аутобус на путовање које су назвали "Метохија за младе". Обишли су наш народ у Великој Хочи и православне светиње: Високи Дечани, Пећка патријаршија, Гориоч, Зочиште, Призренске Архангеле и Љевишку... Сви који су били кажу да је ово било одлично путовање у нашу националну и духовну светињу.

 

О томе како је било на путовању овај пут, казују сами учесници:

 

Војислав: Хео бих да се захвалим свима који су били са нама овог викенда, а посебно Милици која је поново учинила да ово путовање буде заиста посебно, а велика захвалност и Данијели која ме је трпела и овог викенда и посебан поздрав за екипу у колима, које је пронашла и један нови пут са Космета до Београда, којим вероватно до сада нико никада није ишао осим нас.

 

Анита: Било je прeлeпо...a нови пут je посeбнa причa. Хвaлa цeлоj eкипи, посeбно моjим сaпутницимa у колимa: мaмa Рaдици, Дaниjeли,Тиjaни и Воjи...

 

Радица: Хвала предивној екипи на свему. Ово је викенд за дуго, дуго памћење.

 

Предраг: Мени је било задовољство путовати и дружити се са вама. Имао сам прилику да вас све упознам и видим да сте сви добри људи. Ово путовање ме је тиме учинило богатијим, да не кажем и бољим човеком. То што сам упознао вас, што сам боравио на нашој Светој Земљи, што сам обишао наше манастире, нашу драгоцену баштину, и то што су ти људи у тим енклавама, ти монаси, а поготово сестре у Гориочу пробудили у мени она најлепша осећања. Са осећајност, и неизмерну љубав према тим људима, који ми нису ништа а јесу ми све јер припадају моме народу и због тога много пате и преживљавају голготу.

Још једном вам хвала свима. Поготово мом пријатељу Игору који ме је пратио на овом ходочашћу, Милици која је ово организовала и својом добротом и енергијом свему овоме дала неки дубљи, духовни смисао. И наравно Воји из Мачве, који је редовни посетиоц Косова и Метохије и који се труди да својом скромним доприносом помогне ти  људима тамо.

 

Сава: Хвала свима вама на дивном путовању нарочито Милици и Воји за несебичан труд.

 

Маја: Зaхвaљуjeм сe свимa нa дивном путовaњу нa Мeтохиjу и нaрaвно Милици посто ствaрно имa прeдивaн глaс. Ствaрно бeз зaмeрки. 

Данијела: Путовaњe нa Косово и Метохију je тeшко рeчимa описaти. Jaчинa духовности, лeпотa крajоликa, лeпотa душe, људи коjи сe тaмо срeтну, људи сa коjимa путуjeш, a дa нe спомињeм Милицу и њеног божaнског дaрa, глaсa коjи нaс je обaсjaвaо. Жaлим зa свaким трeнутком своje нeодлучност дa крeнeм. Хвaлa и Воjи, моjоj подршци!

 

 

 
Посећено је: 1363  пута
Број гласова: 15
Просек: 5,00

Оцените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ:

Најава путовања: Метохија за младе 23. новембар 2017

Метохија за младе 11. и 12. новембар 2017

Најава: Метохија за младе - 6. пут

Ходочашће Метохијом у мају 2019

Посета Косову и Метохији новембра 2019

Најава: Десето путовање Метохија за младе на Видовдан

АРХИВА ВЕСТИ


Матија Бећковић, 2014. год.
"Ако Косово није наше, зашто онда од нас траже да им га дамо? Ако је њихово зашто нам га онда отимају? Ако већ могу да нам отму, зашто се још устручавају?"


Кнез Лазар 1389. год
"Боље да нас унуци мртве памте, нег да нас синови живе забораве.
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, већ по томе колику светињу браним!..."


Милош Обилић, 1389. год
"Нека од данас зна ко није знао да Србија није ћилим из Ушака, да Косово није свилени јастук из Бруса. Да Срби знају за нешто скупље од главе... Србија није шака пирича коју може да позоба свака врана коју донесе ветар."


Потурица Мустафа, 1389. год
"Потурици нико не верује. Ако је Турчин крвав до лаката, онда потурица мора до рамена..."


Кнегиња Милица, 1389. год
"Лазар није погинуо на Косову зато да се отимамо око његове круне. Него је погинуо да опстанемо окупљени као људи, као Срби око његове главе...
Србију на Косову нису победили Турци. Победиле су је њене војводине, и њене кнежевине."


Пророк  Теофан, 1389. год
"Што се чудиш, сваки ће те правац тамо одвести. Данас у Србији нема другог пута до пута на Косово или са Косова..."


Мусић Стеван, 1389. год
"Ко је Србин и србскога рода, И од србске крви и колена, А не дош’о на бој на Косово: Не имао од срца порода, Ни мушкога, ни девојачкога! Од руке му ништа не родило, Рујно вино, ни шеница бела! Рђом кап’о, док му је колена!"