Промоција књига Невена Милаковића у београдском Дому Војске 06.10.2021 - www.gazimestan.rs

9. октобар 2021.


ПРОМОЦИЈА КЊИГА НЕВЕНА МИЛАКОВИЋА У БЕОГРАДСКОМ ДОМУ ВОЈСКЕ 06.10.2021


Што се тиче синоћне књижевне вечери, стечено је мноштво утисака с моје стране које ћу радо поделити, јер ипак ово заслужује да доспе у ширу јавност.

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ из Београда, увео нас је у читаву причу изведбом ауторове песме „Вила са Кошара“.

Мислим да, када се каже само име и презиме Невен Милаковић, може се одмах ставити тачка. Човек из којег излазе речи истине у стиху, без имало страха од икога на свету осим Бога, а таквих је данас нажалост мало, не може направити кикс нити промашај, па је самим тим ово књижевно вече његовим физичким и духовним присуством, допринело једним великим обухватом правих вредности и што је најважније од свега, изреченим стиховима сачувана је прошлост без које ми као постојани људи уопште и немамо било каквог смисла на овоземаљском свету.

Наравно, ништа не би било довољно величанствено изведено, да казивач ових стихова није био главом и брадом Петар Божовић и свесно и несвесно дирнуо срца свих гледалаца и слушалаца, па самим тим и моје. Језа, грч у стомаку, разумевање емоције коју је он будио у свима нама, дали су на чари самој вечери и утолико је учинили бољом, јер боље од приказаног заиста није могло нити ће моћи да буде.

Иако често говоре да увек може боље, а мислим да боље од бољега не постоји. Била је јел' те велика част уопште бити и доћи тамо и драго ми је што ми се та прилика указала и да не дужим превише, јер ће и све наредне речи, бити речи хвале, а мислим да је речено довољно.

До неког идућег сусрета са новим утисцима, до тад живели!


Катарина и Душко Шљиванчанин

 

Катарина Јанковић
08.10.2021.У сриједу, 5.октобра у свечаној сали Дома војске Србије у Београду је одржано књижевно вече Невена Милаковића, пјесника из Црне Горе.

На књижевној вечери је представљена његова нова књига "Из Крајишког ока" која представља сонетни вијенац посвећен српском народу и његовој трагичној судбини у логору "Јасеновац".

Књижевни опис пјесника је представио Миливоје Брковић из издавачке куће "Српска нит", водитељ вечери је био књижевник Веселин Џелетовић", док је стихове сонетног вијенца представио бард српског глумишта, велики Петар Божовић.

Вече је отворено пјесмом "Вила са Кошара" у изведби Умјетничког ансамбла Министарства одбране Србије "Станислав Бинички". На извођење стихове пјесме која је заживјела у народу сигурно нико није остао равнодушан, а и како би остао кад смо сви ми негдје дубином срца и душе везани за Косово и Метохију.


Анастасија и Петар Божовић

Након интерпретације Петрове стихова сонетног вијенца, присутни су могли чути и самог пјесника као и његове стихове о Миленку Павловићу, Лозанкином сину и многе друге.

Вече је затворено пјесмом "Апостолима са Кошара" чији је аутор такође изванредни Невен Милаковић, али и пјесмом "Ово је Србија".

 

Анастасија Шћепановић
09.10.2021.

 

Посећено је: 1796  пута
Број гласова: 10
Просек: 5,00

Tags:
NEVEN MILAKOVIC
KOSOVO METOHIJA
VILA SA KOSARA
PRIZREN DJAKOVICA
JUNICKE PLANINE
VENAC PROKLETIJE
JUZNA SRBIJA
KATARINA BOZIC
STANISLAV BINICKI
OKTOBAR 2021
DOM VOJSKE BEOGRAD
DUSKO SLJIVANCANIN
PETAR BOZOVIC


Оцените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ:

Косово очима Патријарха Павла

У Призрену догодине

Сећање на херојске акције Ивана Васојевића - гранични камен Ц4

Песма "Не дам" је показала каква су осећања према Косову и Метохији

Трибина у Каћу: Кошаре - приче хероја 20.04.2023

Вила са Кошара

Младост с Кошара