Промоција књиге Порекло у Лешку 13.11.2017 - www.gazimestan.rs

16. новембар 2017.


ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПОРЕКЛО У ЛЕШКУ 13.11.2017


Одржана промоција књиге „Порекло“ у Лешку на северу Косова и Метохије.

У понедељак 13. новембра у просторијама Основне школе „Стана Бачанин“ у Лешку одржана је промоција књиге „Порекло“ вероучитеља Милутина Попадића. 

Промоцији књиге сећања и праштања присуствовао је велики број грађана и ученика школе. Између осталог на промоцији су осим аутора учествовали : лектор Андријана Вукадиновић која је рецитовала стихове песама и рецензент Никола Михајловић, док је програм водио Славољуб Савић. 

О свом песничком првенцу, о животној причи и настанку књиге говорио је Милутин Попадић. Како је и сам Славољуб Савић истакао : 

- „Пауза историјских догађаја диктирала је пут , којим је млади богослов корачао. Трновите стазе, с краја прошлог века, дубоко су урезале у његову душу, из које су потекли стихови и песме. Божјом промишљу стекао је васпитање и обарзовање у свештеничкој породици. Продубио га је и оплеменио кроз школовање , најпре Богословију 'Кирило и Методије' у царском граду Призрену. 

После егзодуса 1999. године са породицом је протеран са свете српске земље, па школовање наставља у Богословији 'Свети Арсеније Сремски' у Сремски Карловцима. По завршетку студира и дипломира на Православном Богословском факултету у Београду.“ 

О начину настанка књиге и упознавању говорио је Никола Михајловић, који је у свом изглању истакао да није књижевни критичар и да не оцењује вредност дела, већ је дело само оценило Милутиново стваралаштво, о чему сведочи вечерас ова пуна сала, о чему сведочи интересовање младих на друштвеним мрежама и интернету. 

Читаоци су ти који дају последњи суд и оцену. Иако се данас све свело на класичан формализам и форуму, код Милутина није тако, он плени осећањима ,његова осећања су жива , она зраче и код читалаца стварају жива осећања. Можемо закључити да аутор најбоље зна где и како су стваране исповести из живота, прожете доживљеним и патњама свог народа.

Њему је то дало додатну снагу да остане и живи на косовско – метохијској земљи и енергично ствара.

 

 

 

Никола Михајловић
16.11.2017.

Посећено је: 3300  пута
Број гласова: 42
Просек: 4,66

Tags:
PROMOCIJA KNJIGE
POREKLO
MILUTIN POPADIC
LESAK
LEPOSAVIC


Оцените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ:

У Лешку откривен споменик Зорану Мијатовићу

Извештај из Руског дома 12.02.2018

У сећању: Божидар Делић (1956-2022)

Извештај са београдске промоције књиге "Порекло" 18. јуна 2018

Зов карауле у Инђији 24.03.2018

Јунаци са Кошара

Одјек тихе речи Милутина Попадића