Случај државног службеника Марка Ђурића - www.gazimestan.rs
Статистика посета
од 07.11.2017.

Данас: 201
Два дана: 501
Недељно: 2377
Месечно: 11881
Годишње: 28337
Укупно: 391450

Највише посета
25.8.2018 2485
НЕ ЗАБОРАВИМО ХЕРОЈЕ!


Видомир Шалипур Муња


Срђан Кошанин


Зоран Гаврић


Браћа Милић


Херој Вељко Раденовић (1955-2012)НЕ ЗАБОРАВИМО МУЧЕНИКЕ!

29. март 2018.


Случај државног службеника Марка Ђурића


Не, нити је Марко Ђурић нови Обилић, страдалник за српство и нашу светињу а понајмање неко ко би требало да представља стожер српства с обзиром да је жртва својих непочинстава с Тачијем, Хараднајем и АВ понајпре.

Но, да ли смо сви Марко- да, утолико што је страшно било гледати како звери у мржњи и јарости одводе Србина ко на губилиште, поручујући нашим мученицима на Косову и Метохији да за сваког има довољно и ланаца и катанаца!

С друге стране да ли смо сви Марко Ђурић и да ли је јерес не бити- нисмо и није!

Ја сам, лично, много више Милорад Зајић, повратник у Клину који је ухапшен под оптужбом за ратне злочине, као толики пре њега и као, страхујем, толики који би да се врате на кућиште, но… О њему/њима се не зна, не говори, тек су вест која бљесне и згасне до неке нове њима налик! Милорад Зајић није био те среће да буде пуштен уз прекршајну пријаву након неколико сати…

Сличим много више на сваког оног Србина и Српкињу из далеких изаборављених метохијских енклава до којих Алекандар Вучић не стиже, на маргини су његове “бриге” за Србе на светињи нашој, а понајвише им прети тај талас страха и терора након јучерашње демострације силе Хараднијавих крволока!

Ето, ја нисам Марко Ђурић, нити ми пада на памет да будем, али ми је свакако драго што је ослобођен и што се вратио породици.

Не радује ме што ће се вратити и ономе што је до сада чинио- обмани и лажи сопственог народа, јер далеко је више учинио за Тачија и Харадинаја неголи за Србе на Косову и Метохији!

Рекох, Ђурић је пре свега и једино “жртва” споразума "Вучић-Тачи-Харадинај"!

Наиме, слушајући синоћњу мелодраму АВ неколико ствари је нагонило на мучнину, заиста!

Најпре, ако је неко ухапсио Марка Ђурића то је управо он, Вучић, а оне ђавоље звери су му ставиле “лисице” на руке, јер Вучић је најављивао да ће Ђурић доћи у Митровицу упркос забрани: “Па да види ко му и шта сме?!”

Ето, видео је, тачније, одлично је знао ко му и шта сме и како ће одиграти на тај адут великодушно му дат од Харадинаја и Тачија!

Први сам који тврди да ни један српски званичник не би смео себи да дозволи понижење да од приштинских бирократа чека дозволу за улазак на наше, НАШЕ Косово и Метохију, али чини ми се, није било тако давно, да Вучић није мрднуо из Београда док није добио одобрење некакве “званичне” Приштине да сме пут КиМ.

Тад се није толико јуначио и бусао како ће отићи без било чије дозволе, па да види ко му шта и сме!

Друго, да није тужно било би још и смешно кад је загрмео како ће сви који су учествовали у хапшењу кад- тад стићи рука правде!

Јел исто онако, председниче, како је стигла Тачија и Харадинаја, монструме за којима су одавно раписане потернице Србије (па волшебно “замагљене”), а једина рука која их стиже је Ваша када им је пружите на некаквим преговорима о ономе о чему ни Господ не преговара: нашој колевци, гробу и ваксрењу- Косову и Метохији?!

Треће, шта се чека са иступањем Српске листе из “владе” Рамуша Харадинаја?! Какве црне консултације с Вама?! Шта сте Ви? Бог?

О чему да се консултују даље?! Одмах из проклете власти, беспоговорно и без оклевања, али, плашим се да ће и уколико “изађу” бити само питање времена кад ће закуцати Харадинају на врата поново.

Четврто, сами кажете да је јасно како Албанци не желе никакав компромис! Јасно је то одавно, али трошите ту причу у јалове дневнополитичке сврхе као старе чарапе- моментално повуците потпис са издајничког Бриселског споразума, Србима не може бити горе него што јесте!

Нема и не може бити никаквог компромиса око Србије, а зборављате да без Косова и Метохије нема Србије!

Пето, више сам, рекох, сваки злосрећни повратник на Косово и Метохију неголи Марко Ђурић!

Више сам свако од новинара и грађана Северне Митровице који је јуче на правди Бога и неправди нељуди премлаћен!

Више сам онај момак (не знам ко је и чији је, ал рука му се позлатила) који је песницом вратио “специјалца” РОСО у детињство!

Више сам све и свако него тапшач ваше бесрамне монодраме!

Оставите, аман, тај мучени народ на миру!

Све што чините, чините да му буде лошије и да живот на Косову и Метохији буде стање свести и ништа више!

Неподношљиво стање свести…

 

 

Аутор: Михаило Меденица
27.03.2018.

Посећено је: 946  пута
Број гласова: 5
Просек: 5,00

Tags:
MIHAILO MEDENICA
DVA U JEDAN
MARKO DJURIC
DRZAVNI SLUZBENIK
KOSOVO
METOHIJA


Оцените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ:

Лазарева субота - Врбица у Призрену 8.4.2017

Обновимо манастр Брњак код Зубиног Потока

Призрен је за Србе реч са дубљим смислом

Зов карауле у Смедереву 10.02.2018

Видовдaн

Са Косова зора свиће

Призрен је за Србе реч са дубљим смислом

АРХИВА ВЕСТИ


Матија Бећковић, 2014. год.
"Ако Косово није наше, зашто онда од нас траже да им га дамо? Ако је њихово зашто нам га онда отимају? Ако већ могу да нам отму, зашто се још устручавају?"


Кнез Лазар 1389. год
"Боље да нас унуци мртве памте, нег да нас синови живе забораве.
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, већ по томе колику светињу браним!..."


Милош Обилић, 1389. год
"Нека од данас зна ко није знао да Србија није ћилим из Ушака, да Косово није свилени јастук из Бруса. Да Срби знају за нешто скупље од главе... Србија није шака пирича коју може да позоба свака врана коју донесе ветар."


Потурица Мустафа, 1389. год
"Потурици нико не верује. Ако је Турчин крвав до лаката, онда потурица мора до рамена..."


Кнегиња Милица, 1389. год
"Лазар није погинуо на Косову зато да се отимамо око његове круне. Него је погинуо да опстанемо окупљени као људи, као Срби око његове главе...
Србију на Косову нису победили Турци. Победиле су је њене војводине, и њене кнежевине."


Пророк  Теофан, 1389. год
"Што се чудиш, сваки ће те правац тамо одвести. Данас у Србији нема другог пута до пута на Косово или са Косова..."


Мусић Стеван, 1389. год
"Ко је Србин и србскога рода, И од србске крви и колена, А не дош’о на бој на Косово: Не имао од срца порода, Ни мушкога, ни девојачкога! Од руке му ништа не родило, Рујно вино, ни шеница бела! Рђом кап’о, док му је колена!"