У косовској Грачаници венчали се Јелена и Саша Богдановић - www.gazimestan.rs

19. октобар 2020.


У КОСОВСКОЈ ГРАЧАНИЦИ ВЕНЧАЛИ СЕ ЈЕЛЕНА И САША БОГДАНОВИЋ


Младенци Саша Богдановић, градоначелник скопске Општине Центар и Јелена Брауновић, професорка оделењске наставе, наши дугогодишњи сарадници, хуманитарци из наше велике породице добротвора, венчали су се јуче у храму Успења Пресвете Богородице у древном манастиру Грачаница на Косову и Метохији.

Црквени чин свете тајне венчања, наших Саше и Јелене, благословом цркве заветоване на брачну заједницу и љубав, уз присуство кумова, најближиже родбине и пријатеља младенаца, обавили су  архимандрит Иларион, игуман манастира Драганац, заменик епископа рашко призренског и косовско-метохијског СПЦ Теодосија, протосинђел Андреј, сабрат манастира Високи Дечани и заменик ректора Богословије “Свети Кирило и Методије“ у Призрену и парох призренски Јован Радић.

Саша и Јелена су своју љубав „загледани“ започели управо у средњевековној Грачаници, задужбини српског краља Милутина, где су и касније заједно често долазили у нашим хуманитарним походима Косову и Метохији. Отуда су се, уз благослов Цркве, одлучили да своју брачну заједницу крунишу и овековече баш у тој светињи.

Чин граћанског венчања Саша и Јелена обавиће у Скопљу, када услови за то буду испуњени у зависности од мера здравствених власти за сузбијања ширења пандемије коронавируса.

 

 

Аутор: Милутин Станчић
Извор: СПОНА
19.10.2020.

 

Посећено је: 1908  пута
Број гласова: 5
Просек: 5,00

Tags:
MANASTIRI
GRACANICA
KOSOVO
KOSMET
BOGDANOVICI
MLADENCI
VENCANJE
JUZNA SRBIJA
STARA SRBIJA
SKOPLJE
JELENA I SASA
SPONA
MAKEDONIJA


Оцените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ:

Најава акције: Божићни пакетићи за децу Метохије

Акција прикупљања свезака за децу са Косова и Метохије

Србско је било и биће Косово

Призрен је за Србе реч са дубљим смислом

Херој Вељко Раденовић (1955-2012)

Свeчaнa трибинa "Кошaрe – биткa коja трaje" одржaнa у Мачванском Прњaвору 25.12.2021

Косово Поље