Злочини Арбанаса над Србима - www.gazimestan.rs
Статистика посета
од 07.11.2017.

Данас: 250
Два дана: 662
Недељно: 3245
Месечно: 17633
Годишње: 55531
Укупно: 418644

Највише посета
25.8.2018 2485
НЕ ЗАБОРАВИМО ХЕРОЈЕ!


Херој Вељко Раденовић (1955-2012)


Срђан Кошанин


Јунак са Кошара: Душан Костић из Кленка


Милош Ћирковић


Зоран ГаврићНЕ ЗАБОРАВИМО МУЧЕНИКЕ!

1. новембар 2017.


Злочини Арбанаса над Србима


Књига "Злочини Арбанаса над Србима" је ауторско дело Павла Џелетовића Иванова, публицисте и писца. Ова књига обрађује период током Другог светског рата, послератно доба и распад СФРЈ, односно рат на Космету крајем 1990-их и агресију НАТО пакта који је помагао албанским терористима из ОВК, а завршава са доласком УНМИК-а.

У књизи има пуно докумената, фотографија, сведочења српских жртава, тако да је књига оргинално сведочанство о ужасима и страдањима српског народа на Космету.

Аутор је докуметовао и страшне злочине које су починили припадници албанске СС дивизије "Скендербег", над српским цивилима. Аутор Џелетовић каже да је у књизи писао о томе како су Албанци не тако давно одрубили главу једном човеку и онда је шутирали између себе као лопту, затим како су Србину професору математике везали руке за један трактор, а ноге за други и тако га разапињали, о стравичним силовањима девојчица, као и о човеку кога су набили на колац и разбили му флашу у анусу. 

У опису књиге наводи да проблем Арбанаса на Косову и Метохији траје већ неколико векова са трагичним последицама по српски народ, које почињу 1455. годином када су ови простори потпали под турску вишевековну окупацију. Та вишевековна окупација српских земаља је сатирала српски народ, његова материјална и културна добра, српску вјеру и традицију и све што је одисало српским православним духом. Српску снагу на Косову и Метохији сламали су сеобе, диобе, перманентни звјерски зулуми и терор Арбанаса и српско сљепило у датим појединим историјским догађајима и изазовима. 

Мр Павле Џелетовић Иванов рођен је 1931. године у Сувом Долу код Липљана, на Косову и Метохији. Више од 30 година бави се књижевном критиком, а радове је објављивао у бројним књижевним часописима, дневним новинама и недељницима у Србији.

Књига "Злочини Арбанаса над Србима" објављена је недавно у издању београдске "Геополитике".РАТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1998-1999

Битка за Кошаре - Старо Грацко - Кафић Панда - Клечка - Радоњићко језеро - Рамуш Харадинај

Жута кућа - Отето Косово - Крај - Истине и лажи - За ким звона не звоне - Јована - Рат за Космет

Живети у енклави - Српски пилоти - Ратна прича - Љиљана Жикић - Слађана Станковић -

 Посећено је: 1504  пута
Број гласова: 5
Просек: 5,00

Tags:
ALBANSKI ZLOCINI


Оцените нам овај чланак:


ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ:

Милош Ћирковић

2004: Мартовски погром

1998: Злочин у кафићу Панда у Пећи

Дечак из Жуте куће

Отето Косово

Шиптарски геноцид над Србима у 20. веку

1998: Злочини код Радоњићког језера

АРХИВА ВЕСТИ


Матија Бећковић, 2014. год.
"Ако Косово није наше, зашто онда од нас траже да им га дамо? Ако је њихово зашто нам га онда отимају? Ако већ могу да нам отму, зашто се још устручавају?"


Кнез Лазар 1389. год
"Боље да нас унуци мртве памте, нег да нас синови живе забораве.
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, већ по томе колику светињу браним!..."


Милош Обилић, 1389. год
"Нека од данас зна ко није знао да Србија није ћилим из Ушака, да Косово није свилени јастук из Бруса. Да Срби знају за нешто скупље од главе... Србија није шака пирича коју може да позоба свака врана коју донесе ветар."


Потурица Мустафа, 1389. год
"Потурици нико не верује. Ако је Турчин крвав до лаката, онда потурица мора до рамена..."


Кнегиња Милица, 1389. год
"Лазар није погинуо на Косову зато да се отимамо око његове круне. Него је погинуо да опстанемо окупљени као људи, као Срби око његове главе...
Србију на Косову нису победили Турци. Победиле су је њене војводине, и њене кнежевине."


Пророк  Теофан, 1389. год
"Што се чудиш, сваки ће те правац тамо одвести. Данас у Србији нема другог пута до пута на Косово или са Косова..."


Мусић Стеван, 1389. год
"Ко је Србин и србскога рода, И од србске крви и колена, А не дош’о на бој на Косово: Не имао од срца порода, Ни мушкога, ни девојачкога! Од руке му ништа не родило, Рујно вино, ни шеница бела! Рђом кап’о, док му је колена!"