Злочини - gazimestan.rs

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА...

Читав простор Косова и Метохије, од Копаоника до Паштрика и од Чакора до Гољака натопљен је крвљу србских ратника и мученика који су убијани и пострадали због своје националне и верске припадности. Србски народ је прошао праву голготу на Косову и Метохији, задњих шесет столећа. Страдање је било некад већих размера, а некад мање... али чињеница да никада није ни престајало после Косовске битке 1389. године. Стално долазе завојевачи, хорде злочинаца и крволока који чине злодела над Србима већ вековима.

Некада није било толико писмених међу Србима, да се све ти злочини забележе и документују, већ су само остала усмена предања. Наравно да злочини не застаревају и ми желимо да их сачувамо од заборава, јер стара пословица каже: "Ко историју заборавља, она му се понавља".Највише злочина над косметским Србима је учињено у току Другог светског рата, од стране албанских балиста, које је помагала фашистичка Италија, а после и нацистичка Немачка. Злочини над Србима су чињени и неколико година после рата, јер албански балисти су све до 1954. године имали побуну против Србије. Они су желели и даље останак у тзв. Великој Албанији.

Година Срби Албанци Остали
1455 98% 1% 1%
1871 68% 28% 4%
1939 60% 27% 3%
1953 45% 49% 6%
1981 20% 75% 5%
2007 5% 92% 3%Чак ни у време социјалистичке "лагоде", док је већина Срба у другим деловима бивше Југославије била опијена добрим животним стандардом, света мучена земља је опет била под терором, само што је југославенска тајна полиција забрањивала да се пише и прича о томе.

Многи су ћутали у име лажног братства и једнства, а Косово и Метохија је одличан пример где то није функционисало никада. Примера за то имате на хиљаде. Много тога није чак ни забележено... а оно што постоји записано, посведочено, ретко када је било обелодањивано и још ређе адекватно кажњавано. Дреница је била епицентар албанског сепаратизма и иредентизма.

Косметски Албанци су имали доста својих сународника у емиграцији, већином у земљама Западне Европе, али и Северне Америке, који су се бавили највећим делом илегалним пословима: проституција, шверц дроге, оружја и тако створили основу за терористичко деловање.

Уз помоћ водећих земаља НАТО пакта: Велике Британије, САД  и Немачке формирана је тзв. Ослободилачка Војска Косова 1994. године, тако што су организовани терористички кампови у Републици Албанији за обуку албанских младића са Косова и Метохије. Они су убацивани илегално преко планинских и неприступачних терена на територију Србије, где су се бавили нападима на полицију, државне чиновнике, имућније и угледне Србе, све са циљем застрашивања србског живља.

Ту су се посебно истицали: Адем Јашари, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај. Јашари је погинуо 1998. године у обрачуну са србском полицијом, док Тачи и Харадинај вешто измичу руци правде, пошто уживају заштиту међународних институција, које јесу главни носилац отимачине јужне србске покрајине нашем народу. Јер након повлачења србке војске, полциије и државне администрације 15. јуна 1999. године, злочини нису престајали... И даље су насртали на ненаоружане цивиле, чак и децу... а ни православне богомоље нису поштеђене.


Доле у табели ћемо навести само неке од примера тешког насиља и злодела над Србима, на подручију Косова и Метохије, не везано за временски период дешавања самог злодела. Књиге и имена жртава за које имамо неке податке... На вама је да их прочитате и проследите (путем друштвених мрежа на пример), јер само ширењем истине можемо сачувати Космет.


1988: Бебе у Грацу
1998: Злочин у кафићу Панда у Пећи
1998: Злочини код Радоњићког језера
1998: Клечка
1999: Рачак
1999: Старо Грацко или 14 жетелаца
2001: Ливадице
2003: Злочин у Гораждевцу
2004: Мартовски погром
Данило Милинчић из Самодреже
Ђорђе Мартиновић из Гњилана
Зоран Вујовић Вујке
Косово очима Патријарха Павла
Метохија за време турске владавине и албански злочини
Случај Тахира Мехe: Лице и наличје мита о националној борби Албанаца